AŞKUR YEMEK ÜRETİM VE HİZMET A.Ş.

Hakkımızda:

Toplu yemek sektörünün yapı taşlarından olan şirketimiz faaliyetine, 1959 yılında Şişli Terakki Lisesi’nin mutfağını ve büfesini işleterek başlamıştır. Orijini öğrenci ve personele verilen hizmet olan şirketimiz 1963 yılında Bomonti’ de Embil Laboratuvarı’na 100 kişilik yemek sevkiyatı vermesiyle genişleme yolunda ilk adımı atmıştır.

Ardından da 1972 yılında Robert Koleji’ne hizmet vermeye başlamıştır. Böylece Terakki Catering ve Kolej Catering olmak üzere iki ayrı şirket mevcut hale gelmiştir.

2007 yılında ise merkez ofisler, merkez mutfak, pastane üretim alanı ve depolama olanı olmak üzere İstanbul/ Sarıyer semtinde Aşkur Toplu Gıda Şirketi kurulmuştur. Böylece Kolej ve Terakki Catering, Aşkur Toplu Yemek Hizmetleri çatısı altında toplanmıştır. Aşkur Gıda olarak 2007 yılından bu yana Türkiye’nin seçkin markalarıyla kurduğumuz kurumsal ve profesyonel yapı ile sektörün önde gelen kuruluşlarından biri olarak faaliyet göstermekteyiz. 2016 yılı Ocak ihtibari ile Aşkur Toplu Yemek Hizmetleri Aşkur Yemek Üretim Hizmetleri A.Ş. olarak yoluna devam etmektedir.

Türkiye de ilk toplu yemek hizmeti veren firma olmanın haklı gururunu yaşayan mutfağımız , başlangıç noktası olan Robert Koleji ve Terakki Koleji ile işe başladığı günden beri yollarını hiç ayırmamıştır. Yıllarca bir kurumun yemek hizmeti aldığı tek şirket olarak başladığımız işi kolay kolay bırakmadığımız rahatlıkla gözlemlenebilmektedir.

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin insan yaşamındaki önemi dikkate alınarak ve son derece titiz, hijyen kontrolleri ile taze ve en kaliteli gıda maddeleri kullanılarak üretilen ürünlerimiz, toplam kalite anlayışı içerisinde deneyimli insan kaynağımızla buluşturulmaktadır. Tüm modern ve teknolojik imkanları kullanarak oluşturduğumuz fiziki ve teknik alt yapıyla, Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun, kusursuz tesislerde hizmet verilmektedir.

Müşteri memnuniyeti önceliğiyle çalışmalarımız sürdürülürken; yılların getirdiği tecrübe ve bilgi birikimi ile alanımızdaki tüm gelişme ve yeniliklere uyum sağlama ilkesi vazgeçilmez olmuştur. Müşterilerin ilk ve kalıcı tercihi olma amacı, sürekli olarak sektörün en iyisi olma hedefi ile şirketimiz sektördeki önemli yerini korumaktadır. Verdiğimiz hizmetin beklentilerinizi en üst seviyede karşılaması, duyduğunuz memnuniyet ve güven; bizim için gurur kaynağı olmaya devam etmektedir.

Başlangıç noktası Türkiye’nin en köklü ve prestijli okulları olan şirketimiz bugün de Türkiye’nin en büyük okul ve şirketlerine toplu yemek hizmeti sunarak, kaliteli müşteri profilini korumaktadır.

Vizyonumuz

  • Kurulduğumuz günden bu yana kalite standardımızı sürekli yükseltmek için hedefler koyduk:
  • Verdiğimiz hizmetin tüm aşamalarında daima sağlıklı koşullar hazırlamak.
  • Hep daha iyi “kalite”ye ulaşmaya çalışmak.
  • Akılda kalıcı tatlar bırakmak.
  • Sürekli büyümek ve gelişmek.
  • Yemek hizmeti verdiğimiz tüm kuruluşların uzun vadede güvenini kazanmak.
  • İş sağlığı ve güvenliği konusunda sektörünün öncü kuruluşlarından biri olmak, bunun için eğitimlerle çalışanlarımızın bilincini en üst seviyede tutmak.
  • Risk analizi ve risk değerlendirme çalışmalarımızla iş kazalarının tamamen önüne geçmek.
  • Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak.

Misyonumuz

Toplu yemek sektörünün ülkemizdeki kurucusu olarak istikrarlı ve rekabete uyum sağlayan, verdiğimiz hizmetin hep bir adım ötesine geçebilen bir şirket olmak için çalışıyoruz.

Kullandığımız Markalar

Süt ürünlerinde, Sütaş, Pınar, Yörsan, Sek …

Kırmızı et ürünlerinde, Maret, Pınar, Namet…

Beyaz et ürünlerinde, Banvit, Orvital (organik tavuk), Keskinoğlu…

Dondurulmuş Ürünlerde, Superfresh, İglo… gibi ailelerimizin evde tercih ettiği ve güvendiği markalar kullanılmalıktadır. Ayrıca yemeklerimizde kullandığımız sebze ve meyveler önce merkez fabrikaya gelmekte ve bu iş için oluşturulmuş olan muayene komisyonu tarafından tek tek kontrol edilmektedir. Kontrolü geçen ham maddeler kuruma gönderilir ve yemeklerde kullanılabilir. Düşük kaliteli ürünlerin mutfağımızın kapısından bile geçmesi mümkün değildir. Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Menüler ile Sağlanmaktadır

Türkiye’nin önde gelen toplu yemek şirketlerinden biri olarak işimiz; hizmet verdiğimiz kurumlarda bulunan herkesi güvenli gıda ile sağlıklı beslemek. Bu hedefi gerçek kılmak için menülerimiz işin uzmanları tarafından hazırlanmaktadır.

Menülerimiz gıda mühendislerimiz ve diyetisyenimiz tarafından planlanmakta ve düzenlenmektedir. Yemek hizmeti verilen her grup ayrı değerlendirilmekte, yaş aralığı ve meslek grubu göz önünde bulundurularak enerji ihtiyaçları hesaplanmaktadır. Her menünün kalori hesabı yapılmakta ve besin grupları açısından dengeli olması sağlanmaktadır. Yani hizmet verilen her kuruma enerji ihtiyaçlarına göre ayrı menüler hazırlanmaktadır.

 

Yemek Listeleri