2018 YKS SINAVI

YKS SINAVINA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ

30 Haziran 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 1.Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT),

1 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 2.Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve

3.Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden T.C.Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilirler

yada okul rehberlik birimimizden alabilirler.

DİKKAT!

2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

2018-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YKS SINAVI NE ZAMAN? ÜNİVERSİTE SINAVI TARİHİ...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), YÖK'ün verdiği karara göre 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak.

Bu kapsamda,

YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi,

ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

YKS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

YKS sınavında 1.oturumunda 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak.

Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.